Salar Azimi: vermogen, huis, vriendin en bedrijven

green plant on brown round coins

Dus, meneer Azimi staat al enig tijd onder vuur. Tenminste, als het aan het OM ligt. Maar, tot op de dag van vadaag, in april 2024, is er nog altijd geen bericht of dat hij (en zijn broer) nou worden beoordeeld voor de aantijgingen of niet. In een recente podcast met De Lotgenoten spreekt Salar Azimi zich uit tegen de fouten die het OM heeft gemaakt.

Maar goed, dat is waar we absoluut niet heel dit artikel aan gaan wijden. Sterker nog, we vinden het veel interessanter om te kijken waar hij vandaan komt, hoe hij het vermogen heeft opgebouwd dat hij nu heeft en hoe zijn familie eruit ziet. Dan laten we de mogelijke verdenkingen over hypotheekfraude, valsheid van geschrifte en witwassen lekker aan het OM, toch?

Wie is Salar Azimi?

Salar Azimi is een Iraans-Nederlandse zakenman en ondernemer. Hij is bekend geworden door zijn succes in diverse sectoren, waaronder vastgoed, horeca en media. Azimi vergaarde bekendheid door zijn flamboyante levensstijl en opvallende uitspraken in de media. Zo spreekt hij maar al te graag over zijn luxe en is hij niet te bang om te delen wat er maandelijks op zijn bankrekening wordt bijgeschreven. Verder is hij eigenaar van meerdere bedrijven en investeert in diverse projecten. Azimi staat ook bekend om zijn liefdadigheidswerk en het ondersteunen van goede doelen.

Van arm naar rijk

Maar een rijke zakenman, dat wordt je natuurlijk niet zomaar. Al helemaal niet als je een ietwat turbulente jeugd als Azimi meemaakte. Zo vluchtte hij in zijn jonge tienerjaren naar Nederland vanuit Iran. Met zijn ouders en zijn broertje zetten ze alles op alles om een verblijfsvergunning aan te vragen. Van werken was hij in elk geval niet vies, want op het moment dat het mocht, begon hij met werken in een rabarber kwekerij. Na het afmaken van de middelbare school, besloot Azimi een studie bedrijfsmanagement te starten.

Dus, met een studie sta je eigenlijk nog steeds nergens. Gelukkig bleek het schrijven van zijn scriptie een gat in de markt te zijn. Dat betrof namelijk het omschrijven van de behoefte van het hebben in een telecombedrijf bij een plaatsje dicht bij zijn familie. In datzelfde plaatsje begon hij, samen met zijn broer, na het succes van het telecombedrijf, met nog meer andere bedrijven. Vanaf toen is het balletje gaan rollen. Van bedrijven ging het naar vastgoed en van vastgoed ging het naar een heel rijkelijk en luxueus leven voor Azimi zelf.

Vermogen

Natuurlijk rijst de vraag op wat voor vermogen Azimi wel niet heeft. Met name nadat hij in het programma ‘Waar doen ze het van?’ meedeed en het duidelijk werd dat hij €130.000 per maand binnen harkte. Je zou alleen daarom al kunnen concluderen dat hij een mulitmiljonair is. Al betekent een miljoeneninkomen niet dat je dat per definitie op de bank hebt staan. Zo doet Salar veel investeringen in vastgoed.

Naast vastgoed heeft hij sinds enige tijd ook een eigen kaviaar merk. Ja, je hoort het goed, kaviaar. Je weet wel, die veel te dure visseneitjes waar heel veel mensen (die het kunnen betalen) bij zweren. Hij verdient er in elk geval genoeg aan, want het duurste potje kost maar liefst €100.000. Maar goed, dan heb je ook een potje bekleed met 24 karaats goud en 209 diamanten. Maar, wat dat in totaal betekent voor zijn vermogen, dat weten we niet.

Bedrijven

Het is ons niet precies duidelijk wat voor bedrijven Salar Azimi nu eigenlijk heeft. Zo weten we dat hij investeringen heeft in vastgoed, eigenaar is van in elk geval 1 hotel, maar ook een club genaamd Salar’s Exclusieve Business Netwerk. Die club zou interessant moeten zijn voor elke ondernemer die geïnteresseerd is in “finance, vastgoed, business, mindset, netwerken“. Anyway, dat is geen antwoord op de vraag welke bedrijven Azimi heeft. Dat kan je beter aan hem zelf geven.

Salar Azimi en zijn gezin

Een groot huis en vriendin

Je kan inderdaad alles besteden aan je bedrijven, maar je kan er ook zelf van genieten. En of Salar Azimi dat doet. Hij rijdt ontzettend veel auto’s uit het duurdere segment (Lamborghini, Tesla, Maserati, etc.) en woont in een heel groot huis. Sterker nog, het is zelfs een kasteel, namelijk kasteel Elderschans in Aardenburg. Hij maakt er geen geheim van dat zijn vrouw de inrichting heeft gedaan en dat alles met op en top luxe is.

Zijn vrouw? Ja, zijn vrouw. Hij is al jaren getrouwd met de liefde van zijn leven genaamd Annika de Ruijsscher. Samen met haar heeft hij twee dochtertjes, die nu zo rond hun tienerjaren zitten. De twee worden in een rijkelijke omgeving opgevoed, al zegt Azimi zelf dat hij hen zeker weten wel de waarde van geld meegeeft.

Conclusie

Al met al kunnen we concluderen dat Salar Azimi een man is van bravoure. Iemand die hard heeft gewerkt om te komen waar hij nu is en zijn rijkdom graag aan de buitenwereld laat zien. Hij lijkt nog steeds gelukkig te zijn met zijn vriendin en zijn dochters zien er prachtig uit. Nu recentelijk zijn exclusieve club live is gegaan, lijkt alles helemaal compleet te zijn. Al vragen we ons natuurlijk af wat de nog lopende rechtszaken voor hem en zijn broer gaat betekenen.