Mocro Maffia cast: wat doen ze nu?

person in black long coat standing near clear glass window

In 2018 ging de serie Mocro Maffia voor het eerst in première. Hoewel sommige mensen denken dat het deels gebaseerd is op waargebeurde verhalen uit Amsterdam, wordt er voorafgaand aan de serie duidelijk aangegeven dat het fictie betreft. In elk geval zijn veel onderdelen uit de serie wel levensecht. Dus daarmee geeft het misschien als nog het oprechte gevoel van spanning en sensatie.

In deze blog gaan we het niet zo zeer hebben over de inhoud van de serie, maar juist over de cast. Zonder deze cast, was de serie misschien nooit zo succesvol geweest. Hoe dan ook zijn het stuk voor stuk personen van wie het de moeite waard is om te ontdekken waar ze nu mee bezig zijn. Lees je mee? Dan zal je snel genoeg alle informatie vergaren die je nodig hebt.

#1 Robert de Hoog

Speelt Rinus ‘Tatta’ Massing in Mocro Maffia

Robert de Hoog is een bekend Nederlands acteur. Zo is er nog een Videoland-serie welke erg populair is bij het grotere publiek en dat is ‘Sleepers’. Laatst is alweer het derde seizoen aangekondigd waarin De Hoog gewoon de hoofdrol in speelt. Super gaaf om te zien dat hij hiermee bezig is, naast zijn leven als partner en vader. Overigens zou je hem ook kunnen kennen van onder andere zijn rollen in ‘Nova Zembla’ en ‘De Helleveeg’.

#2 Achmed Akkabi

Speelt Jaouad ‘De Paus’ Ancharad in Mocro Maffia

Een bepaalde generatie in ons land zal Achmed Akkabi vooral nog in zijn hoofd hebben als de ‘OG’ Appie in ‘Het Huis Anubis’. Echter is dat al een hele lange tijd geleden en is hij door de jaren heen van veel andere dingen bekend geworden. Zo heeft hij het zelfs zover geschopt, dat de acteur tegenwoordig schrijft, speelt en creëert voor Amazon Prime Video. Ook is hij eigenaar van een film productie bedrijf genaamd Tebber Nekkel. En dat allemaal terwijl hij afgelopen jaar ook nog eens is getrouwd met de liefde van zijn leven en vader is geworden.

#3 Nasrdin Dchar

Speelt Chaouki ‘Potlood’ Chadli in Mocro Maffia

Nasrdin Dchar is een acteur die een decennia geleden een Gouden Kalf heeft gewonnen, een prestatie die lang niet iedereen hem nadoet. Naast het acteren maakt hij nog eens graag theater en is hij ook een storyteller. Zo schreef hij een biografie, die hij eind 2023 uitbracht. Vandaag de dag is hij nog steeds bezig met Mocro Maffia én maakt hij zich druk over de oorlog in Gaza.

#4 Iliass Ojja

Speelt Younes ‘Taxi’ Al Saddigi in Mocro Maffia

Je zou Ilias Ojja onder andere kunnen kennen van ‘Oei, Ik Groei!’ en ‘Shouf Shouf Habibi’. Deze Nederlands-Marokkaanse acteur laat graag zijn roots zien en vertolkt dan ook veelal rollen waarin die Marokkaanse achtergrond terugkomt. Een grappig feitje is dat Ojja ooit overwoog om rij-instructeur te worden, maar dat toch niet heeft gedaan. Al hoewel, hij heeft weleens de rol van rij-instructeur gespeeld, telt dat ook? Anyway, wat Ojja nu precies naast zijn rol in Mocro Maffia doet, weten we niet heel goed.

#5 Walid Benmbarek

Speelt Adil El Haddaoui in Mocro Maffia

Al meerdere decennia verschijnt Walid Benmbarek op het Nederlandstalige acteerdoek. Het is een acteur die vaak met zijn Marokkaanse achtergrond wordt ingezet. Zo speelde hij in Marokkaanse bruiloft, grappig genoeg samen met zijn vrouw. Met zijn vrouw heeft hij overigens twee kinderen en alsof je dan nog niet druk genoeg bent, is hij ook nog eens eigenaar van een bouwbedrijf. Een bijzondere combinatie zoals je ‘m niet vaak tegenkomt, dat acteren en bouwen tegelijk. Misschien ook niet, omdat hij voor zijn eerste rol op straat werd gescout, anders dan dat hij zelf actief auditie deed.

#6 Khalid Alterch

Speelt Tonnano in Mocro Maffia

Weer een man die niet per definitie de main focus op acteren heeft liggen, maar wel degelijk bekend is. Veel meer mensen zullen Khalid Alterch waarschijnlijk (óók) kennen als ICE, de rapnaam waaronder hij muziek maakt. Either way is het een geliefd personage bij vele fans en wij snappen wel waarom. Hij vertolkt zijn rol immers zó goed, dan kan je bijna niet van Tonnano houden. Maar goed, als Alterch niet aan het acteren is, dan zit hij ongetwijfeld in de studio om muziek te maken of treedt hij op.

Zo, bovenstaande zes acteurs zijn de acteurs die tot nu toe het meest in de serie zijn verschenen. Qua aantal afleveringen, bedoelen we dan. Bespreken we letterlijk de hele cast, dan zijn we morgen nog bezig, dus al s je het niet erg vindt, slaan we dat even over.

Het einde van Mocro Maffia

In 2023 werd aangekondigd dat in 2024 het volgende en tevens laatste seizoen van Mocro Maffia wordt opgenomen. Aan de ene kant is dat natuurlijk erg jammer, maar aan de andere kant is het ook wel goed zo. De verhaallijn moet natuurlijk niet uitgemolken worden. Wellicht kan er nog een film worden gemaakt, maar daarbij zou je het dan ook moeten laten, vinden wij, tenminste. We hopen in elk geval dat je hebt genoten van alle informatie in onze blog en uitziet naar het komende seizoen van Mocro Maffia. Toch weer een knap staaltje film wat er in Nederland is geproduceerd, nietwaar?