Giel de Winter: vermogen, vriendin, carrière en meer informatie

Giel de Winter is een Nederlandse mediapersoonlijkheid die zijn bekendheid heeft vergaard als mede-oprichter van het immens populaire YouTube-kanaal StukTV. Ze zijn een van de grootste Nederlandstalige YouTubers en met meer dan 2,5 miljoen abonnees weet je wel dat ze het geflikt hebben.

Hoewel het niet het kanaal is van ‘alleen’ Giel de Winter, hebben veel hem vanaf het begin toch al als een soort leider gezien. In deze blog zullen we ons in ieder geval alleen richten op deze knakker. We gaan het hebben over verschillende aspecten uit zijn carrière en nog veel meer aspecten. Scroll je direct verder? Dan gaan we écht beginnen met de blog.

Carrière en StukTV

Al meer dan tien jaar geleden startte De Winter samen met zijn vrienden Stefan Jurriens en Thomas van der Vlugt het YouTube kanaal StukTV. Althans, De Winter castte deze twee jongens om met hem het kanaal te gaan draaien. Het kanaal staat bekend om zijn uiteenlopende en uitdagende content, variërend van pranks en challenges tot avonturen op reis. De Winter zelf fungeert als een van de hoofdpersonen in de video’s, maar is ook betrokken bij het bedenken en produceren van de inhoud.

Vroeger richtte het kanaal zich overigens meer op het extreme Ze haalden meerdere pranks uit met verboden dingen of zaken waardoor ze in aanraking kwamen met de politie. Dit deden ze ook bij andere Nederlandse Youtubers, zoals Enzo Knol, bij wie het overigens volledig in het verkeerde keelgat schoot. Ze kwamen met z’n alles op tv en hoewel het misschien niet heel slim was van Stuk om een feest in zijn tuin te houden, leverde het wel mer bekendheid op. Enzo Knol is trouwens de enige Nederlandstalige YouTuber met nóg meer abonnees.

Talpa

Maar waar eigenlijk alle Youtube-kanalen ook lekker op het internet blijven hangen, doet StukTV dat anders. In 2018 werd namelijk bekend dat medianetwerk Talpa het kanaal zou overnemen. Dat betekent dat de grote series die het stel maakten, ook op de televisie zou verschijnen. Volgens Talpa zou het kanaal een doelgroep aanspreken die op de traditionele tv nauwelijks meer te vinden was. Gezien Stuk nog veel meer wilde groeien, was het een win-winsituatie.

Giel de Winter nam nog een stapje extra, want hij werd ook de creative director van de sociale afdeling bij Talpa. Dit betekent dat hij ook achter de schermen erg actief is met het een en ander. In ieder geval betekende het voor de serie aan video’s die het drietal maakt, dat het ineens een stuk ‘professioneler’ zou worden. Soms zelfs zó professioneel, dat fans klagen over het punt dat er steeds minder de Stuk van vroeger te zien is en hun flow aan het verliezen zijn. Nou ja, een avondje Jachtseizoen op de bank kijken, vinden wij geen probleem hoor. Goed is om te weten dat De Winter vóór de overname van Talpa al bezig was in de televisiewereld. Soms op de achtergrond, soms op de voorgrond.

Vermogen

Giel de Winter zou volgens sommige bronnen in een klap multimiljonair zijn geworden met de verkoop van StukTV aan Talpa. De Winter zelf zegt hier natuurlijk niks over. Niet omdat het niet mag, maar ook omdat hij het niet echt relevant is. Als tijdschrift de Quote hem confronteert met het feit dat er zes nullen op zijn holding staan, verweert De Winter zich met het feit dat hij ‘alleen geleefd heeft van zijn salaris, hoor’. Maar goed, precies weten wat het vermogen van De Winter is, doen we niet. Laten we het erop houden dat hij een mooie auto voor de deur heeft staan en ongetwijfeld niks te klagen heeft. Als hij wel ooit een boekje opendoet over zijn inkomen en vermogen, dan ben je vast de eerste die het hoor.

Vriendin en gezin

Want, in principe gaat het in het leven (niet alleen) om geld. De Winter zou bijvoorbeeld zijn gezin altijd op de eerste plek zitten. Over zijn vriendin is nauwelijks iets bekend, maar ze zouden al jarenlang gelukkig met elkaar zijn. Zijn privé weet De Winter daarmee goed privé te houden. In ieder geval werd de liefde tussen het stel in 2020 bekroond met de geboorte van een zoon: op 31 mei 2020 werd Fedde Giel de Winter geboren. Drie jaar later, op 25 januari 2023, was daar een tweede kind, dit keer een dochter, wie zal reageren op de naam Romy Mia de Winter. Of de naam Mia dan naar de vriendin van De Winter verwijst? Goeie vraag. Het is een bewuste keuze dat het gezin van De Winter zoveel mogelijk in de anonimiteit opgroeit, dus we vinden het dan ook niet relevant om daar verder op in te gaan. Wij denken altijd maar: zolang het goed gaat en ze er kunnen zijn voor hun kinderen, is dat toch alles wat je zou moeten willen weten?

Familie

De familie van Giel heeft overigens weleens een boekje open gedaan over het leven van Giel. Zo stond zijn moeder een keer met een interview in het AD. Ze beschreef daar onder andere dat het heel knap is wat de jongens doen, maar ook dat De Winter altijd al een ondernemertje is geweest. Verder zou hij Brabant nog steeds trouw zijn en heeft hij zijn hart op de goede plek zitten. Zelf is ze ook weleens ‘slachtoffer’ geworden van een prank, maar dan pakte hij hem vaak genoeg gewoon terug. Gewoon, zoals een bijzondere relatie tussen moeder en zoon kan bestaan.

Conclusie

Maar al met al kunnen we concluderen dat De Winter het slim heeft gespeeld. Stel het kanaal zou ooit niet meer relevant zijn, dan is hij al lang bezig met het opbouwen van een carrière achter de schermen. Hij heeft het wat dat betreft goed voor elkaar. Ook ’thuis’ zou hij het fijn hebben, hij is al meer dan een decennia met dezelfde partner en is al een aantal jaar vader van twee kinderen. Poeh,