De geweldige cast van Papadag heeft de serie gemaakt

silhouette of man and woman kissing during sunset

Eerlijk? We hebben een hekel aan het woord ‘papadag’. Alsof in eerste instantie de moeders de zorg dragen en als de vaders een keer tijd over hebben, de dag speciaal wordt aangeduid met ‘papadag’. We bedoelen, nooit heeft iemand het over ‘mamadag’, do they?

Maar goed, dat is in dit geval niet de strekking van deze blog. We hebben het namelijk niet over papadag zelf, maar over de serie genaamd Papadag. In het specifiek vermelden we je zelfs hoe de cast van deze serie er uitzag. Want, als je dat ziet, dan weten we bijna zeker dat je deze serie wel (nog) een keertje wil gaan kijken. Lees je gauw verder? Zo ontdek je precies wat we nu eigenlijk bedoelen.

Waar gaat de serie Papadag over?

Dus, je bent wellicht van plan om de serie te gaan kijken. Mooi. Wel zo handig dat we je dan even vertellen waar de serie over gaat. En oh ja, for your information, de serie is in 2024 te zien op Netflix of op NPO Plus. Er is nooit een derde seizoen aangekondigd, dus we denken dan ook niet dat die er komt.

IMDb-score: 7,6/ 10 ⭐️ met +- 350 stemmen
Seizoenen: 2

“Papadag” is een Nederlandse televisieserie die draait om een groep vaders elkaar wekelijks ontmoeten in een park in Amsterdam. De serie verkent de uitdagingen en avonturen van het vaderschap, met een mix van humor, drama en herkenbare situaties. Elke aflevering volgt de belevenissen van verschillende vaders en hun kinderen, en laat zien hoe ze leren omgaan met de ups en downs van het ouderschap. Met andere woorden, zowel de misstappen als memorabele momenten als moderne vader, worden elke keer met elkaar besproken.

Er komt veel humor in voor, maar ook genoeg drama. Hoewel we niet alle situaties als doorgaans of veelvoorkomend kunnen beschouwen, zullen genoeg individuele vaders er zich in herkennen.

Geïnteresseerd? Bekijk de trailer van

Uit wie bestaat de cast van Papadag?

Zonder cast kan geen serie bestaan. Dus, inderdaad, voor de serie van Papadag is ook een cast samengesteld. Deze bestaat uit de volgende, bekende acteurs. Let wel dat we niet elk personage onder de loop zullen nemen, de focus ligt immers op de zes papa’s.

#1 George Tobal

Speelt Sadiq in Papadag

Sadiq heeft een relatie met Thijs (nummer 3 in deze lijst). Ze twijfelen of ze wellicht een manier gaan proberen om vader te worden. Uiteindelijk blijkt dat de vaders die ze hebben ontmoet in het park, soms net wat te makkelijk hebben gepraat over het vaderschap. Want ja, je krijgt er veel voor terug, maar je moet er ook donders hard voor werken.

#2 Hajo Bruins

Speelt Louis in Papadag

Louis? Louis is inmiddels bezig aan zijn tweede leg. Hij lijkt precies te weten waar het vaderschap om gaat, maar in de praktijk komt het wellicht niet allemaal goed tot zijn recht. In elk geval neemt hij de volledige zorg op zich vanaf de geboorte van dochter Catharina. Deze dochter kreeg hij met vriendin Alice.

#3 David Lucieer

Speelt Thijs in Papadag

Thijs is, zoals je nu weet, de vriend van Sadiq. Het is Thijs wie in het park het groepje andere vaders ziet praten en het eerste contact legt. De zoektocht naar een uiteindelijke draagmoeder die het kind van hij en zijn vriend gaat baren, is nog best lastig om te vinden. Hoe dan ook is het een mooie representatie voor stellen van hetzelfde geslacht die een kinderwens hebben.

#4 Ruben van der Meer

Speelt Ronnie in Papadag

Tja, leg jij je baas op de bouw maar eens uit dat je een ‘papadag’ wil invoeren. Met andere woorden, dat je een dag vrij invoert neemt om voor de kinderen te nemen. Dat gaat volgens die baas natuurlijk niet, zoals je zelf misschien al had gedacht. Ronnie is vader Melany en Jordy en heeft een relatie met Monique

#5 Guido Pollemans

Speelt Martijn in Papadag

De vrouw van Martijn, Merle, is het zusje van Alice. Je weet wel, de vriendin van Louis. Martijn en Louis spreken elkaar dan ook vaak in het park. In elk geval vertegenwoordigd Martijn de groep van alle ouders die een kind hebben geadopteerd. Zijn zoon reageert op de naam Koffi.

#6 Hassan Slaby

Speelt Bouzian in Papadag

Ben je net voor het eerst vader geworden, blijkt het een huilbaby te zijn. De baby huilt zelfs zo erg, dat vriendin Lisa vertrekt en Bouzian achterlaat met hun pasgeboren zoontje. Op een middag loopt hij door het park en ziet de andere papa’s staan. Vanaf dat moment is het clubje eigenlijk wel zo goed als compleet. Leuk, he?

De ontwikkeling van de karakters

Goed, in bovenstaande omschrijvingen lees je eigenlijk over hoe je de personages leert kennen aan het begin van de serie. We hebben expres niet meer verteld, omdat we geen spoilers willen geven. Bovendien kan je daardoor zelf meemaken hoe de karakters zich ontwikkelen.

De ontwikkeling van karakters in deze serie is trouwens van cruciaal belang, omdat het de kijker, jij dus, in staat stelt om een diepere band met de personages op te bouwen. Terwijl de vaders en hun kinderen verschillende uitdagingen en emoties ervaren, groeien ze als individuen en als vader en partner in hun gezinnen. Deze ontwikkeling stelt de kijkers in staat om zich te identificeren met de personages en om mee te leven met hun reis door het vaderschap. Het brengt ook belangrijke thema’s en lessen over familie, relaties en verantwoordelijkheid naar voren. Super, nietwaar?

Conclusie

De cast van ‘Papadag’ heeft een buitengewone prestatie geleverd door de kijkers mee te nemen op een boeiende reis door het vaderschap. Van komische momenten tot hartverscheurende situaties, de acteurs hebben elk karakter tot leven gebracht met authenticiteit en diepgang. Hun vaardigheid om de complexiteit van het ouderschap te belichamen heeft de serie een onmiskenbare aantrekkingskracht gegeven. De serie is wat ons betreft zeker de moeite waard om te gaan kijken, dus ga dat ook lekker doen!