Nederlandse mannelijke zangers

We zouden willen dat we zo goed konden zingen zoals veel mannelijke, Nederlandse zangers dat kunnen. André Hazes, Flemming, Nick (van Nick & Simon), Stef Bos, Frans Duijts, Guus Meeuwis, Kenny B, Jeroen van der Boom, … Nog veel meer namen verder hebben we nog steeds niet iemand gevonden die niet de sterren van de hemel zingt.

Vandaar is de dag dat we aantal van bovenstaande en andere mannelijke, Nederlandse zangers zullen uitlichten. We zullen vertellen over hun muziek, succes en verdere carrière. Zie het overigens als een willekeurige lijst van personen, anders dan dat dit ‘de beste zangers’ zouden moeten voorstellen. We willen immers niemand teleurstellen. Dus, ben je benieuwd, wacht dan niet langer en lees direct verder.

André Hazes

Zeg je ‘Nederlandse zangers’ dan zeg je natúúrlijk André Hazes. Het is eigenlijk een persoon die niet onbenoemd kan blijven. André Hazes, een van de meest iconische Nederlandse zangers, stond bekend om zijn krachtige stem en emotionele vertolkingen van het levenslied. Hij zag het eerste levenslicht in 1951 en brak in de eind jaren 70. Met de vele hits die hij schreef, waaronder ‘Zij gelooft in mij’ en ‘Een beetje verliefd’ veroverde hij al snel de harten van velen. Hazes’ levensverhaal kent veel ups en downs en daarmee is hij een inspiratie geweest voor velen. Helaas overleed hij in 2004 aan een hartstilstand wat een ware schok was voor heel Nederland.

Samen met zijn toenmalige vrouw Rachel zette hij nog wel twee kinderen op de wereld, Roxeanne en Andre jr. Hoewel je misschien denkt dat het overlijden van een geliefde mensen juist dichterbij elkaar bracht, is dat nu allesbehalve zo. Er zijn ruzies, rechtszaken en verbrekingen van contact voorgevallen. Nou ja, wij houden het maar gewoon bij de muziek van Andre.

Een bekend nummer van Hazes

Duncan Laurence

Een zanger van een hele andere soort muziek, eentje die zich nog wel in the land of the living begeeft, is Duncan Laurence. Hij bracht in 2019 Nederland naar de overwinning bij het Eurovisie Songfestival met zijn nummer ‘Arcade’. Deze getalenteerde singer en songwriter was destijds een frisse wind in de Nederlandse muziekindustrie. Tegenwoordig is hij hard bezig om ook het internationale, of eigenlijk Amerikaanse, publiek te bereiken. Zijn muziek is vaak erg emotioneel en vormen soms echte tranentrekkers. Overigens heeft hij onlangs nog meegedaan aan het seizoen van ‘Beste Zangers’, dus in die zin vergeet hij zijn roots nog niet.

Het moment dat Laurence het songfestival won.

Snelle

Snelle, wiens echte naam Lars Bos is, vertegenwoordigt de opkomende generatie Nederlandse zangers. Met zijn rapmuziek en pakkende teksten heeft hij snel bekendheid verworven in Nederland. Zijn debuutalbum ‘Vierentwintig’ oogst lof voor zijn eerlijke en emotionele songwriting. Overigens staan daar ook een aantal van zijn meest bekende singles op, genaamd ‘Reünie’ en ‘Plankgas’. Een ander bekend liedje van Snelle maakte hij in samenwerking met zangeres Maan heet ‘Blijven slapen’.

Waar Snelle ook om bekend staat, is zijn schisis, of te wel zijn hazenlip. Hierom werd hij in het verleden veel gepest. Vandaag de dag inspireert hij juist anderen met een schisis door zijn succesverhaal en liedjes als ‘Reünie’, waar hij over het pestverleden zingt.

Een van de bekendste nummer van Snelle.

Stef Bos

De man die het presteert om een verhaal semi-zingend over te dragen, is Stef Bos. Hij heeft met zijn inmiddels 62 jaar al een indrukwekkend repertoire opgebouwd en is met zijn voorstellingen nog steeds op het toneel te vinden. Ook hij deed eens mee aan het programma ‘Beste Zangers’ waar hij een ontzettende indruk op het land achterliet. Zo vertolkte hij samen met Miss Montreal het lied ‘Laat me’ van Ramses Shaffy op een eigen, wonderbaarlijke manier. Bos’ eigen muziek is doordrenkt van emotie en reflecteert vaak op thema’s als identiteit en verbondenheid. Denk bijvoorbeeld aan ‘Papa’, waar hij een ode doet aan zijn vader. Hij schreef het lied toen hij net had gehoord dat zijn vader een tumor had. Hoe dan ook heeft hij in zijn leven al veel prestigieuze prijzen gewonnen en blijft hij een geliefd(e) artiest/ theatermaker voor velen.

Het talent van Bos in een lied uitgebeeld.

Waylon

Waylon, of eigenlijk Willem Bijkerk, is een man die voor lange tijd bekend stond om zijn charismatische persoonlijkheid en liefde voor countrymuziek. Helaas is zijn reputatie door de jaren heen flink beschadigt. Hij is vreemd zijn gegaan met zijn huidige vriendin Bibi Breijman en ging hierdoor door het stof. Overigens is hij nu weer gelukkig samen met Bibi, wie in verwachting is van hun derde kind. De andere twee kinderen zijn dochter Teddy en zoon Chester, maar daarnaast heeft Waylon zelf nog een zoon met een andere vrouw, genaamd Dylan.

Maar goed, zijn muziek. Zijn unieke stijl heeft hem talloze fans opgeleverd. Een van de meer bekendere songs is ‘Outlaw in ‘Em’. Het laatste album dat hij heeft uitgebracht heet ‘Gewoon Willem’ en komt uit 2022. We zijn benieuwd wat we nog in de toekomst van hem kunnen gaan verwachten.

De muziek van Waylon

Conclusie

De Nederlandse muziekscene heeft een schat aan getalenteerde mannelijke zangers voortgebracht, van de legendarische André Hazes tot de moderne sensatie Snelle. Hun unieke stijlen en emotionele connectie met hun muziek hebben hen geliefd gemaakt bij fans over de hele wereld. Overigens is de bovenstaande selectie, zoals we eerder ook al vermeldden, maar een greep uit het aantal muzikale mannen Nederland kent. Zo heb je naast alle zangers ook nog de bekende DJ’s die de hele wereld veroveren. De hele wereld veroveren terwijl ze zelf uit zo’n klein landje komen. Het is fascinerend en we zijn er trots op!