Karel Gerlach: leeftijd, kind, vriendin, wiki en meer

Dit is een noodgeval
Help me uit de brand
Dit is een noodgeval
Ik heb hеt niet meer in de hand
1-1-2, 9-1-1
1-1-2, help mе dan

Uit ‘Noodgeval‘, Goldband (2022)

Vraag een willekeurige tiener of begin twintiger, en hij of zij weet exact welk liedje dit is, van wie het is, hoe die klinkt en heeft het lied voor de rest van de dag in zijn of haar hoofd. Het stuk tekst komt uit het liedje genaamd ‘Noodgeval‘ en is gemaakt door de band Goldband.

Eén van de leden van die band, heet Karel Gerlach. Het is de zanger en staat in sommige gevallen ook wel bekend als ‘de vriend van’. We zullen je over dit en nog veel meer informatie vertellen in deze blog. Ben je net zo nieuwsgierig als wij waren? Wacht niet langer en begin gauw met lezen!

Wie is Karel Gerlach?

De bijna 30-jarige Karel Gerlach is dus de zanger van de band Goldband. De muziek die zij maken, combineert verschillende muziekstijlen, waaronder pop, elektronica en R&B. Met hun unieke sound hebben ze inmiddels al verschillende singles en zelfs meerdere albums uitgebracht. De muziek die is voornamelijk in het Nederlands en daarmee is Nederland dan ook de plek waar bijna alle optredens plaatsvinden.

Het laatste album dat door hen is uitgebracht, heet ‘Betaalbare Romantiek’. Het meest recente dat nu op de kanalen is te vinden, is een EP genaamd ‘Rommel’. Gezien het voortdurende succes verwachten we dat er binnenkort nog wel het een en ander zal verschijnen. Ze treden in ieder geval naast ‘eigen’ optredens ook op de grotere festivals, waaronder Lowlands en Pinkpop.

De hitsingle ‘Noodgeval’

Leeftijd en kind

De beste Karel is op dit moment dus zo’n 30 jaar. Een mooie leeftijd om aan kinderen te beginnen, zou je denken. Hoe dat precies zit, lees je verderop in deze blog. Maar goed, terug naar zijn leeftijd. Het is niet alsof hij er een geheim van maakt, maar wat bijvoorbeeld zijn verjaardag is, daar is maar moeilijk achter te komen. In ieder geval gedraagt hij zich volgens sommigen nog alsof hij begin twintig is, vanwege het gedrag dat hij en zijn band laten zien. In principe hebben wij hier niet echt een mening over, gezien zij gewoon het leven leven zoals ze dat zelf willen. Als je daar problemen mee hebt, dan kijk je toch lekker de andere kant op?

Vriendin

En dan… zijn vriendin. Toen vorig jaar bekend werd dat het stel samen was, riep Karel meteen van de daken dat Maan degene is met wie hij wil trouwen en kinderen wil. Vandaar dat er wellicht mensen op op het moment van een dergelijke aankondiging zitten te wachten. Anyway, de gelukkige die aan Karels zijde staat, of misschien wel de gelukkige die aan haar zijde staat, is Maan de Steenwinkel.

Maan is een bekende zangeres die eveneens de harten van de Nederlandse fans heeft veroverd. Hoewel er in het nieuws is gekomen dat ze in 2024 even niet gaat optreden, is ze tegenwoordig eigenlijk niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. Dat het koppel gelukkig samen is, komt wel voort uit de gelukkige kiekjes die regelmatig op de socials van beide voorbij komen. Zo deden ze afgelopen jaar nog een fotoshoot en interview voor de Nederlandse Vogue. Kijk hieronder maar eens:

Dat het koppel zo muzikaal is, zien we ook terug in de muziek. Zo hebben ze in 2022 samen een single uitgebracht. Het bleek het meest beluisterde nummer te zijn van dat jaar op Spotify en klinkt nu nog steeds regelmatig over de speakers van de radiostations. We hopen dat dit ‘ pauze jaar’ van Maan dan ook betekent dat er wellicht nieuwe muziek met de band van haar geliefde wordt gemaakt. Een banger als deze, daar kan je nooit genoeg van krijgen.

Kritiek

Helaas kent de bekendheid van Karel ook zijn keerzijden. Zo staat Goldband door vroegere periodes ook wel bekend als ‘cokeband Goldband’. In het verleden heeft een ander lid van de band namelijk weleens live cocaïne gesnoven op het podium. Hoewel ze nu, naar het eigen zeggen van Karel, altijd nuchter op de podia verschijnen, is het toch een imago waar ze nog veel mee worden geassocieerd. Ze zingen bijvoorbeeld nog wel regelmatig over drugs (en alcohol), wat natuurlijk niet echt weerspiegelt aan een voorbeeldfunctie. Die voorbeeldfunctie, daar is de band zich wel van bewust, al hoewel ze aan de andere kant ook geen muziek maken voor jonge kinderen. Bovendien ‘doet iedereen het’, aldus Karel zelf.

Kritiek op Maan

Het zal thuis niet altijd gezellig zijn, want ook vriendin Maan krijgt regelmatig een bak kritiek over zich heen. Zo zou haar afwezigheid van het podium volgens roddelkanalen komen door een drugs- en/ of alcoholverslaving zijn. Echter is het inmiddels duidelijk dat de keuze hiervoor is gevallen, omdat Maan zich wil focussen op nieuwe muziek. Geen burn-out en geen verslaving; het is weer eens allemaal lariekoek, wat de juice channels naar buiten hebben gebracht.

Men’s Health

Een ander leuk feitje over Karel is trouwens dat hij vorig jaar op de cover heeft gestaan van de Men’s Health. Deze mannen trainen maandenlang voor het meest mooie fysiek dat ze kunnen bereiken. Veel sporten, gezond eten en genoeg slapen was voor nachtbraker Karel een echte uitdaging. Met name omdat je als artiest een toch wel irregulier leven leeft, kunnen we ons voorstellen dat het nóg moeilijker is dan het misschien voor anderen is. Maar goed, dat is ook maar een invulling. Het resultaat zie je in onderstaande foto, wauw!

Conclusie

Goed, wat je ook allemaal van Karel kan vinden, hij boekt samen met zijn band Goldband al jarenlang successen. Hij lijkt gelukkig te zijn met zijn vriendin en is niet vies van een uitdaging zoals de Men’s Health. We zijn nieuwsgierig naar wat de toekomst hem en zijn band gaat brengen. Een nieuwe hit, daar kunnen wij wel aan wennen.