Antoon: leeftijd, vriendin, moeder en meer feitjes

a silhouette of a man singing into a microphone

Antoon is een jonge artiest die langzamerhand de harten van vele fans veroverd. In één keer was hij daar. Bijna als een indringer wurmde hij zich tussen alle grote namen en presteert hij het al om grote zalen zoals de Ziggo Dome uit te verkopen.

Maar wie is deze jongeman eigenlijk? Hoe jong is hij? Heeft hij ook een vriendin (of vriend) of is er nog ruimte om zijn hart te veroveren? Waarom schreef hij zulke melodramatische liedjes over zijn moeder? Antwoord op deze en nog veel meer andere vragen, vind je in deze blog. We zijn nieuwsgierig naar jouw bevindingen en hopen dat je veel plezier hebt aan het lezen van deze blog.

Wie is Antoon?

Antoon, die eigenlijk Valentijn Antoon Remmert Verkerk heet, is een jonge artiest die met zijn hits, zoals ‘Hallo’, in sneltrein vaart doorbrak. Ook zijn deelname aan het liedje van Kriss Kross Amsterdam genaamd ‘Vluchtstrook’ betekende een absolute boost voor zijn carrière. Op het moment van ‘Hallo’ was hij nog geen twintig jaar. Daarmee is het met name voor pubers een echt idool, net zoals je dat vroeger bij bands zoals One Direction had.

Leeftijd en jeugd

Maar een artiest van zo’n kaliber, dat word je niet zomaar. Bij Antoon, geboren op 11 februari 2002, begon zijn liefde voor muziek al op jonge leeftijd. Zo werd hij met zijn destijds vijftien jaar de allerhoogste kandidaat ooit op de Herman Brood Academie. Dat hij daarvoor zijn vwo aan de kant zetten, deed hem niet veel verdriet. Maar goed, na zijn plek bij de Herman Brood, begon hij langzamerhand met optreden. Invloeden uit de hiphop, gecombineerd met invloeden uit de 80’s en van de discomuziek, maakten zijn eigen stijltje.

Inmiddels is Antoon bijna 22 jaar en heeft, zoals gezegd, nog een lange weg voor zich te gaan. Zijn laatste album stampt op dit moment uit 2023 en kan je herkennen aan de naam ‘Engel’. In dit album zijn nieuwe liedjes toegevoegd, maar vind je ook nog een hit als ‘Hallo’ terug.

Moeder

Eén liedje valt wellicht het meest op in zijn nieuwe album en dat is ‘Onweer’. Het lied is een soort eerbetoon aan zijn moeder, wie hij op achttienjarige leeftijd verloor. Zijn moeder Heleen overleed aan de gevolgen van kanker, na een lang ziekbed van ongeveer vijf jaar. Een gedeelte van de songtekst luidt:

Soms als ik effe in me eentje ben
Hoor ik in de verte je vertrouwde stem
De wind in mn rug want jij bent om me heen
Donder in de lucht maar ik ben niet alleen

Antoon in ‘Onweer’ (2023)

Het verlies valt Antoon ontzettend zwaar. De eerste tijd richtte hij zich destijds compleet op zijn carrière en de muziek. Echter kan geen mens dat eeuwig volhouden en stortte ook hij na enige tijd in. Uiteindelijk komen veel van zijn emoties terug in dit lied. Ons lijkt het ook wel een vorm van rust te geven, als je op die manier aan een vorm van verwerking kan doen.

Vriendin

Afgezien van alle vreselijke gebeurtenissen die Antoon heeft moeten doorstaan, zijn er ook vast lichtpuntjes in zijn leven. En, inderdaad, is Antoon gezegend van in ieder geval één lichtpuntje, namelijk zijn vriendin. Zijn vriendin is de bloedmooie Carmen Lauren Visser. De beste dame is een influencer en studeerde ten tijde van de ontmoeting nog aan de VU, waar ze een marketing master volgde.

Hoewel Antoon zelf pas 22 jaar is, is Carmen op het moment al 27 jaar. Het is een onderwerp waar veel fans iets van vinden, wellicht door jaloezie of door een duidelijk mening. Hoe dan ook lijken de twee tortelduifjes nog steeds gelukkig. Voor plaatjes van de twee samen moet je overigens bij het Instagram-account van Carmen zijn, gezien Antoon zelf welgeteld 0 posts heeft. Je kan Antoon trouwens wel altijd volgen om op de hoogte te zijn van zijn muziek en optredens. Bovendien deelt hij in zijn stories wel het een en ander uit zijn ‘verdere leven’. Toch altijd leuk om te zien, vinden wijzelf.

Documentaire

Vaak zie je dat er over grote artiesten een documentaire wordt gemaakt. Zie het als reclame, zie het als een eerbetoon, zie het als een visitekaartje. In ieder geval heeft Antoon, ondanks zijn jonge leeftijd, ook al een documentaire op zijn naam geschreven. Deze documentaire is te zien op Prime Video en heet ‘Antoon Engel’. Er wordt verteld over zijn successen, over zijn persoonlijke leven en over de manier waarop hij met de druk in de muziekwereld omgaat. Zo stond hij met nog geen 20 jaar al twee keer in een uitverkocht Ziggo Dome en werd hij beloond met verschillende prijzen voor zijn prestaties.

Conclusie

We kunnen met een gerust hart concluderen dat Antoon een jongeman is met een ongelofelijk talent. Wellicht werd hij door zijn studie aan de Herman Brood wel in contact gebracht met de juiste personen, maar zonder uniciteit en talent is het moeilijk om op zo’n grote schaal door te breken. We verwachten overigens in 2024 weer mooie singles en hopen natuurlijk op een nieuw album. Een tour door Nederland zal wel weer snel zijn uitverkocht, dus houd alle socials goed in de gaten om er als eerste bij te zijn.