HDMI kabel Action, Lidl & meer Budget Keuzes

a close up view of a computer keyboard

Stel je voor, degene die dit artikel schrijft, heeft besloten een dag thuis te werken. Op het werk, heeft de schrijver normaal gesproken een laptop, die is aangesloten op een tweede scherm. Op die manier is het mogelijk meerdere tabbladen naast elkaar open te houden en wordt er op een efficiënte manier gewerkt. Nu de schrijver thuis werkt, is het ook fijn om daar dezelfde set-up te creëren. Het enige dat je daarvoor nodig hebt, is een eigen tweede scherm en… een HDMI-kabel.

Nou, blij, blij, blij, want degene die dit schrijft heeft inderdaad die twee dingen in huis. In deze blog zal je lezen waar je allemaal zo’n HDMI-kabel kan aanschaffen. Want, geloof ons, zonder dat ding kom je nog niet eens halverwege. Lees maar gauw verder, dus!

HDMI-kabel Action

En ja, al bij de Action zijn die dingen te koop. Dingen? Ja, er is er namelijk meer dan eentje beschikbaar. We zullen ze hieronder voor je uitdiepen, zodat jij voorbereid naar de winkel kan gaan en weet waar naar je moet zoeken. Zonder een plan de Action in gaan, loopt vaker dan eens uit op de aanschaf van veel te veel onnodige dingen. Just saying

CableMax Premium High Speed HDMI-kabel

Prijs: €2,99
Lengte: 3 m

Wat een parel, wat een parel. Met deze kabel, die maar liefst drie meter lang is, ‘vervoer’ je niet alleen beeld door de kabel, maar ook nog eens ethernet. Deze soort HDMI-kabel bestaat al sinds 2009 en stelt je in staat om via die kabel dus ook internet te vervoeren. Hiervoor is dan een apart onderdeel van de kabel aan gewijd, waardoor je onder andere Youtube-video’s op je tv kan afspelen. Verder is de maximale beeldkwaliteit 4K HD en kan er 1,4 volt overheen lopen. Trouwens, dat ‘high speed‘ betekent niet veel meer dan dat de kabel die 4K HD aankan. Laat je hierdoor dus niet te. veel beïnvloeden, want tegenwoordig kunnen vrij veel HDMI-kabels dat aan. En als laatste, het gaat om twee keer een standaard HDMI-stekker aan de uiteindes.

Klik hier om de HDMI-kabel te bekijken

CableMax HDMI-kabel

Prijs: €1,99
Lengte: 1,8 m

1,8 meter te kort? Nou, nee hoor. Er wordt weleens gezegd dat je voor de meeste doeleinden eigenlijk wel goed zit met een kabel tussen de 1 en 2 meter. Bovendien is het ook zo dat je boven bepaalde lengtes kabel te maken krijgt met kwaliteitsverlies. Maar goed, daar hebben we het nu (nog) niet over. Deze kabel is een kabel van wat mindere kwaliteit. Niet slecht, gewoon ‘minder’ in vergelijking tot bijvoorbeeld degene hierboven. In plaats van 4K HD zal je het moeten doen met Full HD. Aan de andere kant is de kabel dan weer wel uitgerust met ethernet. Wat ons betreft kijk je naar een prima kabel voor een prima prijs.

Klik hier om de HDMI-kabel te bekijken

CableMax HDMI-kabel met adapter

Prijs: €4,99
Lengte: 7,5 m

Kijk, hier zien we een kabel waar je daadwerkelijk moet gaan opletten met de lengte. Er wordt namelijk gezegd dat vanaf 7,5 m de kwaliteit van het ‘doorgeven’ zal zakken. Misschien gaat het beeld wel knipperen of ervaar je problemen met het ethernet. Bij deze kabel zit je dus net op de rand. Waarom je zo’n lange HDMI-kabel nodig hebt? Nou, sommige mensen willen bijvoorbeeld iets dat ze boven in huis hebben staan, aansluiten op een receiver die beneden staat. Dan kom je er niet met slechts een metertje. Ach, zo lang je maar onthoudt dat de prijs en lengte van de kabel invloed kunnen hebben op de kwaliteit van het signaal, dan zit je wel goed.

Klik hier om de HDMI-kabel te bekijken

HMDI-kabel Lidl

The Lidl has it all. Of nouja, dat is eigenlijk ook niet helemaal waar, maar veel hebben ze ook. Zouden ze ook een HDMI-kabel in hun assortiment hebben?

SILVERCREST® HDMI-kabel 4K – 2 meter

Prijs: €6,99
Lengte: 2 m

Ja, die hebben ze. Maar heel budget proof is hij niet echt, als je ‘m vergelijkt met degene van de Action. Dat is natuurlijk niet erg, gezien het nog steeds prima betaalbaar is, maar misschien is het wel iets waar je het liefst rekening mee zou willen houden. Het gaat overigens wel om een high speed kabel, die dus 4K HD-resolutie ondersteund, tot een pixel van 2160 x 3840. De lengte komt, zoals je inmiddels al twee keer hebt gezien, neer op twee meter. Over een eventuele ethernet verbinding wordt niets gezegd, dus ik zou er niet vanuit gaan dat ook dit goed werkt. Ach, voor lang niet alles heb je dat nodig, dus wat maakt het uit?

Klik hier om de HDMI-kabel te bekijken

Andere budget keuzes

Er zijn talloze aanbieders van HDMI-kabels. Van die aanbieders bieden niet alleen de Lidl en de Action goedkope opties, er zijn er nog veel meer. Een aantal van deze pareltjes hebben we hieronder voor je neergezet. Lees je gauw verder? En, vergeet je ook niet even de koopgids aan het einde van het artikel te bekijken?

HDMI-kabel Kabelshop

We weten eigenlijk niet welke kabel we van de Kabelshop moeten uitkiezen. Ze hebben namelijk elke soort kabel voor je beschikbaar. HDMI 1.3, HDMI 1.4, HDMI 2.0, HDMI 2.1, Mini HDMI, Micro HDMI en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Bovendien kan je alle kabels ook nog krijgen in elke gewenste lengte die je wil én zijn er soms ook nog eens verschillende kleuren beschikbaar. We weten dus echt niet waar we moeten beginnen, dus verwijzen je maar gewoon door naar de website van de Kabelshop. Daar vind je waarschijnlijk exact wat je nodig hebt, voor een zeer degelijke prijs.

Klik hier om naar de website van de Kabelshop te gaan

HDMI-kabel Merkloos

Prijs: €4,80
Lengte: 1,5 m

De 1.4 High Speed HDMI kabel is er eentje die erg populair is en al door meerdere mensen is aangeschaft. Bovendien heeft het erg goede recensies en daarmee kunnen we er wel vanuit gaan dat het doet wat het zegt dat het doet. Het ondersteunt 4K, 3D, Full HD en netwerk. Bijna alle dingen die je tegenwoordig in het leven nodig hebt, zullen we maar zeggen. Het is een simpele HDMI, waarvan je niet verwacht dat het nog zo’n goede kwaliteit levert. Die 1.4 verwijst trouwens naar de verversnelheid van de kabel. Hoe hoger het cijfer, hoe sneller de verversing van het beeld is. De beste HDMI die nu op de markt is, is de HDMI 2.1 variant. Overigens is het niet altijd nodig om die aan te schaffen, omdat de apparaten waarmee je werkt, dat wel moeten aankunnen.

Klik hier om de HDMI-kabel te bekijken

HDMI-kabel Merkloos

Prijs: €3,95
Lengte: 0,5 m

Kijk. Dit is nou zo’n voorbeeld van een HDMI 2.0. De omschrijving vertelt ons namelijk dat het gaat om een Dutch Cable HDMI 2.0 kabel. De ververssnelheid zou hoog liggen en verdere specificaties zijn ook om over naar huis te schrijven. Lees: een HDMI Ethernet kanaal, audio return kanaal en de ondersteuning voor 3D en 4K. Echter heeft het dus geen merk en nauwelijks recensies, wat ons dan weer doet twijfelen over de betrouwbaarheid van de kabel. Liever koop je een kabel van een gerenommeerd merk, dan iets wat geen merk heeft en schijnbaar minder wordt verkocht dan veel andere kabels, te koop op dezelfde website.

Klik hier om de HDMI-kabel te bekijken

Koopgids HDMI-kabel

Als je net zo a-technisch bent zoals je oma van 80 jaar dat misschien wel is, kunnen we goed begrijpen dat je eigenlijk niet veel verstand hebt, van van allerlei kabels. Al helemaal niet een HDMI-kabel, met al die verschillende aanduidingen. Om die reden presenteren we hier een beknopte koopgids, zodat je precies weet waar je eigenlijk op moet letten. Lees:

 1. Type HDMI-kabel
  Er zijn verschillende types HDMI-kabels beschikbaar, waaronder HDMI 1.4, HDMI 2.0, HDMI 2.1, enz. Kies het type dat geschikt is voor jouw apparaten en behoeften. HDMI 2.1 biedt bijvoorbeeld hogere bandbreedte en ondersteunt 4K-video met hogere framesnelheden en andere geavanceerde functies.
 2. Kabellengte
  Meet de afstand tussen de apparaten waartussen je de HDMI-kabel wilt gebruiken. Zorg ervoor dat de gekozen kabel voldoende lengte heeft om de afstand te overbruggen, maar vermijd te lange kabels, omdat dit signaalverlies kan veroorzaken.
 3. Beeld- en geluidskwaliteit
  Controleer of de HDMI-kabel de gewenste beeldresolutie en geluidskwaliteit ondersteunt. Als je bijvoorbeeld een 4K-tv hebt, zorg er dan voor dat de kabel 4K-video kan doorgeven.
 4. HDMI-versie van apparaten
  Controleer de HDMI-versie van zowel de bron- als de doelapparaten. Als je bijvoorbeeld een 4K Blu-ray-speler op een 4K-tv wilt aansluiten, zorg er dan voor dat beide apparaten HDMI 2.0 of hoger ondersteunen.
 5. Ethernet-ondersteuning
  Sommige HDMI-kabels bieden ook Ethernet-ondersteuning, wat handig kan zijn als je internetverbinding tussen apparaten wilt delen via dezelfde kabel.

Zie, als we de punten zo neerzetten, is het best behapbaar, toch? Je kan ook nog altijd iemand in je omgeving vragen die er wellicht wel meer verstand van heeft, om je te helpen. Dat je maar altijd alles moet weten als man, vinden wij namelijk nergens op slaan.