Bijenkorf retour: van a tot z aan je uitgelegd

De Bijenkorf, wie kent het niet. De Bijenkorf is een vooraanstaand warenhuis in Nederland, met vestigingen in grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Het is bekend om zijn luxe assortiment mode, beauty producten, huisdecoratie en meer. De winkel biedt een breed scala aan internationale en nationale merken, variërend van high-end designerkleding tot betaalbare mode.

Klanten kunnen er ook terecht voor cosmetica, sieraden, keukengerei en meubels. De Bijenkorf staat verder bekend om haar elegante en goed ontworpen winkelomgeving, evenals uitstekende klantenservice. Uitstekende klantenservice? Ja, zeker. Dat is onder andere terug te zien in hun heldere retourbeleid. Om te garanderen dat jij het ook zo helder meekrijgt, presenteren we hier een uitgebreide uitleg van die retour.

Het Bijenkorf retour abc-tje

We leggen je nu stap voor stap uit hoe dat retourtje van de Bijenkorf er nou precies uitziet. Lees mee en voer tegelijkertijd de stappen uit. Zo bespaar je weer wat tijd op je drukke dag!

Retour via de post

We onderscheiden het retourneren via de post maar even met een retourtje in de winkel.

a) Aanmelden
Ga naar www.debijenkorf.nl/retour-aanmelden. Hier vul je je e-mailadres is, waarna je een retour gaat aanmelden. Bijenkorf wordt op deze manier op de hoogte gesteld van de reden waarom je iets terugdoet én dat er überhaupt iets aankomt.

b) Pakket inpakken
Alle items die je hebt aangemeld en graag wil retourneren, ga je inpakken. Het retourformulier dient aan het pakket te worden toegevoegd.

Help ik ben mijn retourformulier kwijt. Geen probleem, op de website van de Bijenkorf maak je zo een nieuwe aan, die je dan wel moet uitprinten.

c) Postpunt selecteren
Afhankelijk van je eigen voorkeur óf de manier waarop je de items in eerste instantie hebt besteld, selecteer je een postpunt. Bij de Bijenkorf bestaan er drie verschillende opties. Lees:

 1. PostNL
  Neem je pakket ingepakt en al mee en geef het bij een PostNL-punt af onder de vermelding dat het naar de Bijenkorf gaat. Bewaar het verzendbewijs goed. Een retourlabel is niet nodig. Je kan er ook voor kiezen het pakket mee te geven aan een pakketbezorger van PostNL.
 2. DHL
  Neem je pakket ingepakt en al mee en geef het bij een DHL-Servicepunt af onder de vermelding dat het naar de Bijenkorf gaat. Bewaar het verzendbewijs goed. Een retourlabel is niet nodig.
 3. DHL Express
  Mocht je verzending in eerste instantie via DHL Express zijn verlopen, dan heb je waarschijnlijk ook een retourlabel gekregen. Is het antwoord daarop ja, dan kan je het pakket inclusief retourlabel afgeven bij een DHL Express Servicepunt.

Belangrijke punten bij verzenden via de post

Nou, gelukkig valt het allemaal best mee, al is er wel een grote lijst aan uitzonderingen/ veranderingen, waar je ook nog even rekening mee moet houden. We hebben ze voor je uiteen gezet.

Let op: sommige belangrijke punten gelden voor een retour in het algemeen, niet alleen voor de retour via de post.

 • Als je member bent, dien je het 8-cijferige ordernummer op de doos te schrijven.
 • Er kan waardevermindering in rekening worden gebracht indien de artikelen in een gebruikte en niet-originele staat verkeren.
 • Producten van de merken Cartier, Hermès, Tiffany & Co., Burberry, Valentino, Gucci, Saint Laurent, Prada, Celine, Chloé, Balenciaga en Bottega Veneta kunnen niet zomaar geretourneerd worden
 • De terugbetaling zal binnen 10 dagen na het retourneren plaatsvinden. Je ontvangt je geld op de manier waarop je hebt betaald.

Retour naar de winkel

Mocht je in de buurt wonen van een Bijenkorf-filiaal, dan kan je daar gewoon heen gaan. Je hebt in dit geval niet de doos nodig, alleen de te retourneren items. Dit doe je bij in principe bij de Klantenservicebalie, met uitzondering van de Bijenkorf Utrecht. Daar ga je gewoon naar de desbetreffende afdeling. Als je aankopen van meerdere afdelingen komen, kies je gewoon één van de afdelingen uit.

Je hebt het geld binnen twee dagen op je rekening terug. Heb je met je credit card betaald, dan dien je deze mee te nemen bij het retourneren in de winkel.

Nog meer belangrijke punten

Goed, een winkel zou een winkel niet zijn als er toch nog hier en daar wat kleine lettertjes worden neergezet. Wij zijn de ergste niet en zetten deze graag voor je neer.

 • Cosmetica en intimiteitsartikelen kunnen alleen geretourneerd worden als ze niet geopend of gebruikt zijn.
 • De retourtermijn is in principe 30 dagen met uitzondering van een aantal merken. Hier varieert de retourtermijn tussen de 14 en 30 dagen. Kijk op de website of dit ook voor jou geldt.
 • Elektronica kan alleen geretourneerd worden als het in fabrieksinstellingen wordt gezet.
 • Een onlinebestelling kan je helaas niet ruilen.
 • Een Bijenkorf cadeaukaart, artikelen met een beperkte houdbaarheidsdatum en gepersonaliseerde items kunnen nooit geretourneerd worden. Mocht iets uit een bepaalde categorie defect/ niet goed zijn, neem dan contact op met de klantenservice.

Het volledige retourbeleid en het herroepingsrecht lees je op de website van de Bijenkorf. Natuurlijk kan je ook nog altijd contact opnemen met de klantenservice via het internet/ telefoon of gewoon in de winkel.

Hoe populair is de Bijenkorf?

De Bijenkorf? Daar kom ik noooooooooooit!

En toch, toch is de winkel een stuk meer populair dan je misschien aanvankelijk denkt. Het is een geliefd warenhuis waar mensen graag winkelen vanwege het uitgebreide assortiment van hoogwaardige producten en merken. Je voelt je er als klant gewaardeerd en erg welkom. Met fantastische evenementen promoties wordt het zelfs nóg aantrekkelijker voor het winkelend publiek. Bijenkorf geniet daardoor een sterkere positie in de Nederlandse detailhandel.

Echter moeten we daarbij ook eerlijk vermelde dat er de laatste tijd nogal wat ontslagen zijn gevallen bij de winkelketen. Het geld groeit ook hen niet op de rug, om het maar even wat vlak uit te drukken. Anyway, jij weet in ieder geval hoe je een retour in werking stelt. Waarschijnlijk is dat de informatie waarnaar je zocht en ben je nu op een goede manier geïnformeerd.