De toekomst van televisie in een digitaliserende wereld

turned-off gray CRT TV on table

Tja, zeg het maar. Weet jij of over vijftig jaar de vaste, bekabelde televisie nog bestaat zoals deze dat nu nog doet? We bedoelen, vijftig jaar geleden had je ook nooit kunnen bedenken hoe de wereld er van nu uitziet. Met andere woorden, er is eigenlijk niks met zekerheid te voorspellen.

Toch laten we het onderwerp niet helemaal los. In deze blog willen we ons namelijk focussen op de combinatie van die vaste televisie met internet. Lees, waarom mensen zoveel belang hebben bij een combi van internet en televisie en hoe er precies kan worden ingezet op het behoud van. Scroll gauw verder en ontdek wat voor interessants hier allemaal over te zeggen is.

Internet als aanvulling op tv

Niks geen gezeur met wegvallende verbindingen en tig accounts om maar alle series en programma te kunnen blijven kijken, nee, de gewone, ouderwetse bekabelde televisie doet wat hij moet doen. Het zorgt ervoor dat je eens per week naar je favoriete programma kan kijken. Daarnaast heb je de zekerheid dat elke dag om 20.00u uur het landelijk journaal wordt uitgezonden. En, on top of that, zijn de programma’s op de televisie, met name op de publiek omroep, toch vaak wat diepgaander. Diepgaander dan de zoveelste dramatisch-romantische serie.

Tv als opvulling voor de dag

Hoewel het niet voor het hele bevolking geldt, is de televisie voor veel mensen een soort opvulling van de dag. Het staat aan om de dag mee te beginnen, het staat aan tijdens het vouwen van de was en het staat aan om sommige stiltes op te vangen. Waar de ene een strikt televisiebeleid in huis balanceert, is het bij de ander dus een soort doorgaand iets. En dat, dat kan allemaal niet met alleen de streamingsplatformen. Hoe je het ook wendt of keert, daar komen niet de weekaanbiedingen van de supermarkt voorbij en al helemaal niet zoiets als het nieuws. Laat de televisie dus maar gewoon bestaan. Er kijken dagelijks nog steeds veel meer mensen dan je denkt.

Naar een combinatie van internet en televisie

Maar, eerlijk is eerlijk, in de zijn streamingsplatformen zeker niet helemaal niet verkeerd. Je hoeft je laptop je maar aan te slingeren en kan overal, waar en wanneer je maar wil jezelf entertainen. Verder hoef je nooit meer wachten op de volgende aflevering en als je even geen tijd hebt, dan kijk je er gewoon een uur later naar. Eigenlijk zou daarom een combinatie van het gebruik van internetdiensten en tv de beste combinatie zijn.

Je hebt dan namelijk de mogelijkheid om sommige dingen te bekijken wanneer je wil, maar het ‘dagelijkse’, wat onder andere zo fijn is aan tv, is ook nog iets blijvends. Investeer daarom wat ons betreft in een goed internet en tv abonnement en geniet wanneer, maar ook waar je wil, van je favoriete programma’s zoals Papadag of het NOS Journaal. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn, vind je niet?

Conclusie

Bekabelde televisie blijft een krachtige en relevante speler in de media-industrie, dankzij de betrouwbaarheid, het bekende en de diversiteit aan content. Gezien de streamingsplatformen een soort opmars maken richting de nieuwere generaties, is het van belang om de ‘gewone’ televisie niet uit het oog te verliezen, zodat deze behouden kan blijven.