Central Cee: afkomst, zijn echte naam, carrière en meer 

De wereld kent op dit moment heel wat bekende rappers. De ene rapper komt uit Amerika, de andere komt uit Frankrijk. Maar als het aankomt op de echte drill-rap dan is Engeland toch het land wat als beste uit de test komt. Dit is dan ook niet anders als het aankomt op de carrière van Central Cee. Wil jij graag te weten komen wat de echte naam is van Central Cee? En ben je benieuwd naar zijn afkomst? Lees dit artikel dan zeker even op je gemak door. We hebben dé belangrijkste info namelijk voor jou op een rijtje gezet!

De afkomst van Central Cee

We laten je straks meer zien over de carrière van Central Cee. Maar voor het zover is willen we je eerst wat meer laten zien over de afkomst en jeugd van Central Cee. Dit is namelijk waar het allemaal mee begonnen is. Central Cee is een Britse rapper geboren die is 4 juni 1998 in Ladbroke Grove, een relatief arme wijk in het zuiden van Londen. Hij groeide op in het sub-gebied Shepherd’s Bush en heeft in zijn jeugd best wel wat met criminaliteit te maken gehad. Dit heeft zijn muziek dan ook gevormd, iets wat je maar al te goed kunt herkennen als je zelf ook uit ene dergelijke wijk komt.

Hij heeft een Engelse moeder en een vader van Chinese en Guyanese afkomst. Zijn ouders gingen uit elkaar toen hij zeven was en hij ging met zijn moeder en twee jongere broers in Shepherd’s Bush wonen. Zijn vader, die Amerikaanse hip-hop en reggae introduceerde, bleef een invloedrijke figuur in zijn leven. Tijdens zijn jeugd ontwikkelde Central Cee een interesse in muziek en begon op 14-jarige leeftijd met opnemen. Zijn muzikale stijl evolueerde door de jaren heen, van Britse hiphop tot de opkomende trapwave en uiteindelijk naar de kenmerkende UK drill-stijl die hij vandaag de dag maakt.

Begin van zijn carrière

Central Ceeis begonnen in 2020 met de release van de singles “Day in the Life” en “Loading”. Deze tracks lanceerden hem gelijk tot de status van bekende rapper. Central Cee’s debuutmixtape “Wild West” werd uitgebracht op 12 maart 2021 en zorgde ervoor dat nog meer mensen bekend werden met zijn muziek. Het nummer debuteerde op de tweede plaats in de UK Albums Chart. Dit was een enorme prestatie voor een nieuwkomer in de scene. Hiermee vestigde hij zich als een opkomend talent in de Britse rapwereld. Op 25 februari 2022 bracht Central Cee zijn tweede mixtape “23” uit, die meteen de eerste plaats op de UK Albums Chart veroverde. Dit was het onmiskenbaar bewijs van zijn groeiende populariteit en invloed in de muziekindustrie.

Zijn single “Doja” bracht hem in juli 2022 nog meer succes. Het piekte op de tweede plaats in de UK Singles Chart en werd uiteindelijk het meest gestreamde Britse rapnummer op Spotify. In oktober 2022 bracht hij zijn eerste EP onder een groot platenlabel uit, getiteld “No More Leaks”. In juni 2023, bracht Central Cee het nummer “Sprinter” uit in samenwerking met de bekende rapper Dave. Dit nummer werd zijn eerste nummer één hit in het Verenigd Koninkrijk en leidde de weg naar hun gezamenlijke EP “Split Decision”. Opvallend is dat “Sprinter” ook het langst op nummer één stond in de Britse rap charts, met een indrukwekkende periode van 10 weken. Zijn stijl wordt beïnvloed door heel wat verschillende artiesten. Als tiener luisterde hij vaak naar Kendrick Lamar, J. Cole en Jay-Z.

Central Cee – zijn echte naam

Een vraag die we maar al te vaak voorbij zien komen is wat de echte naam is van Central Cee. In het dagelijks leven gaat Central Cee ook wel door onder zijn normale naam Oakley Neil H.T Caesar-Su. Hij heeft nooit echt laten weten waar zijn artiestennaam precies voor staat. Het is mogelijk dat het een afkorting is van Gucci nu hij deze ketting ook vaak draagt tijdens zijn shows. Maar het is ook mogelijk dat het iets te maken heeft met zijn jeugd of met de dingen die hij heeft meegemaakt. Een ding is in ieder geval zeker, door zijn eenvoudige naam is het voor de fans makkelijk om hem te onthouden. Niet voor niets dat hij duizenden volgers op social media heeft verzameld over de afgelopen jaren.  

De vriendin van Central Cee

De ex-vriendin van Central Cee heet Madeline Argy, dit is een bekende Britse influencer en content creator op TikTok. Het stel is sinds september 2022 aan het daten en er waren geruchten over de nieuwe vriendin van Central Cee nadat hij zijn nieuwste single ‘Doja’ uitbracht. Nu zijn ze officieel een stel en verschijnen ze regelmatig op elkaars sociale media-accounts. Vanaf september 2023 zijn ze echter uit elkaar. Dit is aan het licht gekomen omdat zowel Madeline als Central Cee elkaar hadden verwijderd op Instagram. Fans merkten op dat het stel minder interactie had op sociale media en uiteindelijk kwam naar buiten dat ze er inderdaad een punt achter hadden gezet. Op dit moment is het niet duidelijk of Central Cee een nieuwe vriendin heeft of niet. Maar een rapper van zijn formaat zal in ieder geval geen probleem hebben om een leuke dame mee naar huis te nemen.

Dé Engelse rapper van dit moment

Central Cee is een fenomeen in de Britse rapscene. Met een onderscheidende stijl en een reeks van hits die de hitlijsten domineerden heeft hij zich gevestigd als een van de meest populaire opkomende talenten van dit moment. Zijn invloed reikt verder dan muziek. Hij vertegenwoordigt een stem voor iedereen uit de slechtere wijken die willen klimmen op de ladder van succes. We kunnen dan ook niet wachten om te zien hoe de rest van zijn carrière uit zal gaan pakken. Mocht je nog meer te weten willen komen over de levens van bekende artiesten dan heb je geluk. Hier op de site zijn er namelijk nog veel meer leuke artikelen te vinden die je zeker even goed door moet lezen!