Tips voor het ontwerpen van je eigen bedrukte producten

woman in blue and white long sleeve shirt holding white book

Heb je al eens nagedacht over ontwerpen van je eigen bedrukte producten? Je kunt hierdoor op een creatieve manier je bedrijf in de spotlight zetten. Of je nu visitekaartjes, brochures of het beste promotiemateriaal wilt laten drukken, het is belangrijk om een ontwerp te kiezen dat de uitstraling van je bedrijf weerspiegelt. Houd je ontwerp eenvoudig en overzichtelijk. Een overdaad aan informatie of te veel kleuren kan de boodschap verwarrend maken. En laat altijd een proefdruk maken om te controleren of alles er in print net zo uitziet als op het scherm. 

Je trekt de aandacht door te kiezen voor het bedrukken van een spandoek

Spandoeken drukken is een uitstekende manier om de aandacht te trekken. Vooral bij evenementen, beurzen, of buitenreclame. Door de grote afmetingen vallen spandoeken direct op. Ook kunnen ze een krachtige boodschap overbrengen naar een breed publiek. Kies voor een opvallend ontwerp met heldere kleuren en duidelijke, leesbare tekst. Of je nu een openingsfeest, een speciale actie, of een aankondiging wilt doen. Een spandoek biedt de zichtbaarheid die je nodig hebt om op te vallen. 

Handig en tijdloos: Ga voor het bedrukken van stickers

Maar heb je ook al gedacht aan stickers bestellen met je eigen ontwerp bij Drukzo? Dit is een veelzijdig en tijdloos promotiemiddel dat je kunt gebruiken op allerlei plekken. Denk daarbij aan verpakkingen, ramen, laptops, of als weggevertje op evenementen. Ze zijn eenvoudig te produceren. Daarnaast bieden ze tal van mogelijkheden om je merk op een leuke manier te gaan promoten. Ga je aan de slag met het ontwerpen van stickers? Dan is het belangrijk om een opvallend ontwerp te kiezen dat snel de aandacht trekt. Stickers zijn niet alleen functioneel en kunnen dienen als merkherkenning. Ze zijn ook een effectieve manier om je boodschap te verspreiden op een informele en speelse manier. 

Kies voor dezelfde stijl van ontwerpen voor een consistent geheel

Consistentie is de sleutel tot een sterke merkidentiteit. En dat geldt ook voor je bedrukte producten. Gebruik je dezelfde stijl van ontwerpen? In dat geval creëer je een professioneel en samenhangend geheel dat gemakkelijk herkenbaar is voor je doelgroep. Zorg ervoor dat kleurenschema’s, lettertypes, en ontwerpelementen zoals logo’s en iconen consistent worden toegepast op al je bedrukte producten. Van visitekaartjes tot spandoeken. Dit helpt niet alleen om een uniforme uitstraling te behouden. Het versterkt ook nog eens direct de professionaliteit van je merk.