Reinier Zonneveld: vermogen, vriendin, boekingskosten en meer

Hoewel Nederland een klein land is, komen er toch ontzettend veel talentvolle mensen vandaan. Gaat het niet om topsporters, dan hebben we het wel over muzikanten. Ook in de dj-wereld heeft Nederland al een aantal toppers afgeleverd. Martin Garrix, Tiësto, Hardwel, Armin van Buuren en… Reinier Zonneveld!

Zonneveld is bekend in de wereld van acid techno. Hij heeft inmiddels al verschillende releases op zijn naam staan en speelt op internationale podia en festivals. Zijn groeiende reputatie laat een schoolvoorbeeld zien van een veelbelovende en invloedrijke artiest. In deze blog zullen we dan ook veel over Reinier Zonneveld uitdiepen. Zo weet jij straks exact naar wie je eigen heen gaat bij dat avondje techno.

Wie is Reinier Zonneveld?

De inmiddels 32-jarige Zonneveld is een van oorsprong Nederlandse dj, die zijn meeste bekendheid heeft opgedaan in de wereld van acid techno. Nu vraag je je wellicht af, wat is acid techno? Of, wat maakt acid techno anders dan techno. Voor het antwoord op die vragen kijken we naar een aantal kenmerken:

  • ontstaan in midden/ eind jaren ’80, Chigago, bij het uitbrengen van de track Acid Trax door Phuture
  • kenmerkt zich door pulserende, hypnotiserende baslijnen en repetitieve ritmes
  • de ‘acid’ klank wordt gegenereerd door zogenaamde synthesizers, in het specifiek de Roland TB-303

Nu je ongeveer de basis van acid techno begrijpt, snap je wel dat Reinier Zonneveld ook wel bekend staat als Filth on Acid. Onder andere met de leus ‘Karren Maar’ is hij in staat het publiek urenlang te vermaken. Kan je wel bedenken wat de muziek inhoudt, maar weet je het niet zeker, kijk dan onderstaand filmpje eens.

Zonneveld in zijn muziek

Hoe val je nou op, tussen al die anderen die van een eenzelfde carrière dromen? Nou, door hard te werken en het goed te doen. Dat harde werken, daar komen we later op terug, want het ‘goed doen’ is namelijk in het geval van Zonneveld erg interessant.

De muziek stam uit de jaren ’80, dus waarom nu ook niet teruggaan naar die basis? Zonneveld speelt met name met antieke apparatuur uit die tijd. Denk aan dus die befaamde synthesizers, maar ook sequencers, buizenversterkers en andere analoge drumcomputers. Het maakt zijn werk interessant, uniek en goed om naar te luisteren.

Gezondheid op de eerste plek

Maar, zonder een goede gezondheid houd je een avond van tien uur lang achter elkaar door muziekmaken niet vol. Toch is het in de muzikale wereld niet onbekend dat er sprake is van drugsgebruik, overmatig drinken en een ongezonde levensstijl. Reinier Zonneveld is een voorbeeld voor mensen dat het ook anders kan. Zo vindt hij dat je kan alleen goed kan perforeren, wanneer je zelf ook gezond bent. In zijn geval resulteert dat in vele bezoekjes aan de sportschool en het afzweren van drugs en alcohol (tijdens de show). Op die manier zal hij altijd kunnen presteren, zoals hij dat graag wil.

Guinness Book of World Records

En dat hij kan presteren, bleek maar weer toen hij het wereldrecord van de langste liveset ooit wilde verbreken. Uiteindelijk lukte het hem ondanks alle tegenslagen (het slechte, regenachtige weer, het altijd doorgaan en een streng toeziend oog van de jury) en na 11 uur draaien vestigde hij een record in het Guinness Book of World Records.

Vriendin

Zonneveld doet niet alles alleen. Tenminste, hij is wel zelf artiest, maar in zijn privéleven hoeft hij tegenslagen en vreugdige momenten niet zelf doorstaan. Hij is namelijk al een aantal jaar samen met zijn vriendin Kiki Solvej. Niet geheel toevallig, of misschien ook wel, is zij ook een dj en leven ze dus in dezelfde wereld. Solvej maakt zelf tracks, maar is ook weleens samen met haar geliefde op het podium te zien. Verder is het een ontzettend knappe dame en snappen we heel goed dat Zonneveld deze vrouw koestert alsof zijn leven er vanaf hangt. Anyway, kijk zelf maar eens op onderstaande foto.

Op deze foto zie je niet geheel toevallig dat beide een top van Versace dragen. Dit is in het geval van het duo en in het specifiek van Zonneveld een bewuste keuze. Hij vertelde hier eens over dat hij het maar saai vond dat veel artiesten wit en zwarte kleding dragen. Om wat meer op te vallen en positieve vibes over te brengen, draagt hij eigenlijk altijd iets kleurrijks van dit befaamde kledingmerk.

Vermogen

Wat is het vermogen van Reinier Zonneveld? Goede vraag. Het is en blijft een Nederlander en die lopen nu niet erg graag te koop met wat er op hun bankrekening staat. Toch kunnen met vrijwel veel zekerheid zeggen dat het niet mis is, wat hij verdiend. Alleen al voor zijn outfits betaal je een vermogen, laat staan voor alle apparatuur die hij bijvoorbeeld aanschaft.

Vermoedelijk gaat zijn vermogen wel richting de miljoenen. Er wordt geen geheim van gemaakt dat de boekingskosten bij populaire muzikanten steeds hoger en hoger worden.

Boekingskosten

Over die boekingskosten gesproken, wat kost het je eigenlijk, een optreden van Reinier Zonneveld? Het is niet alsof dit open en bloot bekend is, mogelijk om ‘fakes’ buiten de deur te houden. Echter verloopt een boeking doorgaans via een agent of manager. Afhankelijk van de duur van het optreden, de plek en andere factoren, zal het uiteindelijke bedrag wat verschillen. Sommigen speculeren over wel een ‘opstartbudget’ van zo’n $25.000,00. Niet mis, dus, maar wel nodig, als je overal met een privéjet heen vliegt.

Reinier Zonneveld is een succes

Is het eigenlijk wel belangrijk, wat Zonneveld verdient en aan vermogen heeft? Nee, niet belangrijk, maar wél interessant. Hoe dan ook hopen we dat Zonneveld in de toekomst nog veel albums zal uitbrengen. Goed nieuws! In oktober 2023 is er nog een nieuw album uitgekomen. Afgezien van dat album heeft hij de afgelopen jaren al veel meer muziek uitgebracht, dus je bent er voorlopig nog wel even zoet mee.