Huur een auto voor een vakantie met vrienden 

coastal view through vehicle window

Heb jij je vakantie voor de komende zomerperiode al geboekt? Plan een heuse roadtrip door Europa met vrienden. Ook wanneer je zelf nog geen auto hebt is dit mogelijk; voordelig een auto huren Amsterdam doe je vooraf eenvoudig online! Met name het oostelijk deel van Europa heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen onder vriendengroepen. Denk aan landen als Hongarije, Roemenië en bijvoorbeeld Kroatië. Zeker in Hongarije en Roemenië, maar bijvoorbeeld ook in Polen is het in de zomer aangenaam warm. Daar waar de Zuid-Europese temperaturen voor veel mensen al snel te hoog zijn. Daarbij is het roadtrippen door het oostelijk deel van het continent goedkoper dan door landen als Frankrijk, Italië en Spanje. Heb jij een dergelijke vakantie met vrienden al eens overwogen? 

Maak een rondtocht door de Benelux 
Overigens hoef je voor een leuk vriendenweekend niet ver van huis te gaan; ook een rondtocht door de Benelux kan het overwegen waard zijn. Nederland biedt tal van fraaie plekken waar het fijn vertoeven is in de zomermaanden. Denk aan de Friese meren, de Waddeneilanden, de kust van Zeeland en de heuvels in Limburg. In welke van deze regio’s ben jij nog nooit of slechts enkele keren geweest? Voor België en Luxemburg geldt hetzelfde. 

Tip: online vind je complete routes voor zo’n roadtrip door de Benelux, wat je veel tijd bespaart. In sommige gevallen worden zelfs de plekken voor je overnachting al in de beschrijving van zo’n route genoemd. 

Boek je huurauto op tijd via een Nederlandse aanbieder 
Er zijn verschillende aanbieders van huurauto’s actief in Nederland. Het aanbod aan auto’s is hier groot, zeker wanneer je al ver voor vertrek een reservering plaatst. Afhankelijk van het aantal vrienden waarmee je op vakantie gaat kun je voor een compact model auto of juist een complete gezinsauto kiezen. Naast modellen op benzine kan ook een elektrische auto het overwegen waard zijn; het is goedkoop rijden en zeker in de Benelux zijn de voorzieningen om deze op te laden goed. In andere Europese landen is het aantal laadpalen, soms ook langs de snelweg, beperkt. Houd er rekening mee, zeker wanneer je vakantie maar enkele dagen duurt! 

Auto huren niet alleen interessant bij een roadtrip met vriendne 
Het huren van een auto is overigens niet alleen interessant bij een vakantie. Je kunt bijvoorbeeld ook een bestelwagen of compacte vrachtauto huren, wanneer je verhuist naar een andere woning of een weekendje klussen op het programma hebt staan. Zo kun je in een keer de benodigde materialen ophalen bij de bouwmarkt.