Een epische treinrondreis door Schotland voor jonge reizigers

Het land van ruige landschappen, oude kastelen en een rijke geschiedenis. Pak je rugzak, stap aan boord en laat je meevoeren door de magie van Schotland.

Je zou bijna kunnen zeggen dat dit de droom is van elke jonge reiziger. Maar wat als we je vertellen dat je dit prachtige land ook zelf op een unieke en avontuurlijke manier kunt verkennen? Een treinrondreis door Schotland biedt je een avontuur vol adembenemende uitzichten en onvergetelijke momenten.

De betovering van Edinburgh

Edinburgh, de charmante hoofdstad van Schotland. De stad die bekendstaat om zijn historische en culturele rijkdom. Toren boven de stad uit in het majestueuze Edinburgh Castle en geniet van het prachtige uitzicht en omgeving. 

Verlies jezelf in de geplaveide straten van Royal Mile, waar je talloze winkels, cafés en straatartiesten hebt terwijl je van je scotch. En vergeet vooral niet om een stapje terug te doen naar de 17e eeuw in het mysterieuze ondergrondse netwerk van Mary King’s Close.

Ruige Schotse Hooglanden

De trein naar Hogwarts? Je ziet jezelf al bijna wegvliegen wanneer je de iconische route aflegt door het prachtige landschap van de Hooglanden. Deze treinrit, beroemd door de Harry Potter-films als de Hogwarts Express, voer je over het indrukwekkende Glenfinnan Viaduct. Tijdens de treinroute van Edinburgh naar Inverness word je getrakteerd op adembenemende uitzichten op meren, bergen en uitgestrekte valleien. Een reis die 3,5 uur duurt, maar voorbij vliegt wanneer je jezelf voelt wegdromen in het uitzicht van de spectaculaire landschappen.

Het Monster van Loch Ness

Inverness, gelegen aan de noordoever van Loch Ness, staat bekend als de “hoofdstad van de Hooglanden”. De stad is charmant en levendig, met een mix van moderne en bezienswaardigheden. Inverness Castle, dat uitkijkt over de rivier de Ness, is een iconisch herkenningspunt, want: Ken jij Nessie? Beter bekend als het monster van Loch Ness?
De fascinatie met Nessie begon in 1933, toen een aantal ooggetuigen beweren een groot, onbekend dier in het meer te hebben gezien. Sindsdien zijn er talloze waarnemingen gemeld, variërend van vage schaduwen onder water tot gedetailleerde beschrijven van een dier met een lange nek en een grote romp. Ben jij klaar voor een avontuur? Ontdek Schotland per trein!

Glaschu

Of beter bekend: Glasgow. De culturele en dynamische stad vol cultuur en architectuur. Glasgow staat bekend om zijn levendige kunstscene met talloze galerijen, musea en theaters. 

Een van de meest opvallende bezienswaardigheden in Glasgow is de Glasgow Cathedral, een schitterend voorbeeld van gotische architectuur. Daarnaast mag een bezoek aan de Kelvingrove Art Gallery and Museum niet ontbreken; dit museum herbergt namelijk een indrukwekkende collectie aan kunstwerken en historische artefacten. 

Ben je niet zo op de kunsttour? Geniet van de levendige muziekscene, van klassieke concerten tot optredens van opkomende bands in gezellige pubs! 

Liever alle dagen aan het struinen in winkeltjes? Buchanan Street biedt hier de perfecte gelegenheid voor. Van luxe boetieks tot bekende merken om vervolgens je dag af te sluiten in de lokale keuken met een goed glas Schotse whisky. Vergeet niet dat een echte Schot zijn whisky drinkt zoals hij zijn kilt draagt: zonder poespas!

Edinburgh, Fort William, Inverness en Glasgow geven elk een unieke blik op de schoonheid en diversiteit van Schotland. Of je nu houdt van geschiedenis, natuur of cultuur, deze steden hebben voor iedereen iets te bieden. Plan je reis, pak je koffer en laat je betoveren door de charme en het mysterie van dit prachtige land. En onthoud: “Lang may yer lum reek” – oftewel, moge je schoorsteen nog lang roken, een typisch Schotse wens voor welvaart en geluk!