De beste cadeaus voor jongemannen

man holding pink roses

Het is kerst of Sinterklaas, er komt een verjaardag aan of aankomende week staat een afscheidsfeestje op de planning. Je kan het nog niet zo gek verzinnen of er wordt wel weer een reden bedacht om een cadeau voor een jongeman (of jongedame) aan te schaffen.

We vertellen je graag een antwoord op de meest gestelde vraag en dat is wat je dan eigenlijk moet kopen voor zo’n jongeman. Afhankelijk van een heel aantal factoren is het antwoord op die vraag namelijk moeilijk. Heel moeilijk, als je het velen vraagt. Maar goed, zo lief als we zijn, zullen we je in deze blog voorzien van alle informatie waarvan je niet wist dat het je goed uit zou komen.

Factoren die het cadeau beïnvloeden

We hadden het al eventjes over, maar er zijn talloze factoren die een soort cadeau beïnvloeden. Zo is het logisch dat je een ander cadeau aan een jongen van vier geeft dan aan je schoonmoeder. We hebben om die reden een aantal van de belangrijkste factoren die het cadeau kunnen beïnvloeden, voor je op een rijtje gezet. Lees:

 • Relatie tot de ontvanger
  Hoe dichtbij sta je tot de persoon voor wie het cadeau bedoeld is? Is het je buurvrouw die je alleen op verjaardagen treft of een gewaardeerde collega met wie je de afgelopen 5 jaar nauw hebt samengewerkt? Je snapt wel dat je in het tweede geval iets meer zal uitpakken, don’t you?
  • Gelegenheid
   Is er een speciale gelegenheid zoals een verjaardag, jubileum of een andere viering? Als het een cadeautje is dat je graag ‘zomaar’ geeft, dan is dat wellicht een wat kleiner cadeautje. Tenminste, we denken niet dat je altijd het budget hebt om eindeloos te geven.
  • Budget
   Over dat budget gesproken, hoeveel ben je bereid uit te geven aan het cadeau? Werk je samen met andere toe tot een groot budget, of ben je alleen en heb je het niet zo breed om een cadeau van tientallen euro’s aan te schaffen?
  • Persoonlijke touch
   Wil je een persoonlijke touch aan het cadeau toevoegen, dan zal het er mogelijk heel anders uit kunnen zien. Aan de ene kant kan je denken aan ‘gewoon’ een kaartje met daarop een handgeschreven brief, aan de andere kant staat wellicht een gravering in een ketting voor een geliefde.
  • Duurzaamheid
   Mogelijk geef je met meerdere mensen een cadeau, van wie een gedeelte erg is van de duurzaamheid. Grote kans dat dat dan ook in het soort cadeau wordt teruggezien. Misschien bevat het beautypakket wel een set herbruikbare wattenschijfjes of wordt er geïnvesteerd in een duurder scheerapparaat, omdat die dan ‘langer meegaat’.

  Klinkt allemaal vrij duidelijk, nietwaar?

  Verschillende cadeaus voor verschillende gelegenheden

  En dan nu over op de vraag der vragen: wat geef je een jongeman bij welke gelegenheid. Laat dat maar aan ons over, want hier lees je de prangende antwoorden op deze vraag.

  1. Promotie

   Wauw! De jongeman heeft promotie gemaakt, en hoe! Daarbij is het niet meer dan passend dat de jongeman op een bepaalde manier wordt beloond. Dit kan in de vorm van een stijlvolle pen set of een professionele aktetas, maar misschien is een cursus of workshop die relevant is bij hetgeen waar zijn hart ligt, nog leuker. Of dat nu een kookcursus of iets werk gerelateerd betreft, je komt er vast wel uit.

   2. Afstuderen

   Iemand van een jaar of 20 is natuurlijk ook een jongeman. Tenminste, dat vinden wij. Dat iemand van die leeftijd een keer afstudeert voor een studie, is in elk geval niet iets vreemds. Als cadeau zou je kunnen overwegen om iets praktisch cadeau te doen. Denk aan een nieuwe werktas voor op het aanstaande werk, of wellicht een giftcard voor zijn favoriete winkel. Kan hij gelijk een passende outfit voor wat meer formele gelegenheden aanschaffen, bijvoorbeeld.

   3. Verjaardag

   Er is er een jarig, hoera, hoera. Dat kan je wel zien dat is hiiiiiiiiiiiiijjjj’.
   Een boek van zijn favoriete auteur, een gadget zoals draadloze oortjes, of een ervaring zoals tickets voor een concert of sportevenement zijn prachtig mooie spullen die je cadeau kan doen. Interesseer je vooral even in zijn persoonlijke bezigheden en je kan de plank nauwelijks misslaan.

   4. Feestdag (zoals Kerstmis)

   Ach, wat heerlijk. De feestdagen staan weer om de hoek. Het is een tijd dat iedereen toch wat gemoedelijker lijkt te doen naar elkaar. Een beetje hetzelfde idee als de zon weer voor het eerst gaat schijnen, dan zijn mensen over het algemeen ook ineens een stuk vriendelijker. Maar goed, het gaat nu om het cadeau wat je aan een jongeman kan geven. Wij zouden zeggen, schaf een kwalitatieve koptelefoon aan, een nieuwe winterbarbecue om vlees op te braden, een mini-koelkast om in zijn mancave te zetten, …. We zitten vol met ideeën, hoor!

   5. Afscheidsfeestje

   Ach, het is bij alles een tijd van komen en gaan. In dit geval betekent het dat de jongeman weggaat. Weggaat van zijn werk, van de voetbalclub of op school. Eigenlijk vinden er bij zoveel verschillende plekken afscheidsfeestjes plaats, dat het misschien handig is om dat even onder één noemer neer te zetten. Zo is een gepersonaliseerd cadeau bij deze situatie natuurlijk het allerleukst. Denk aan een fotoboek met gedeelde herinneringen, een gegraveerd item dat hem doet herinneren aan die plek, etc.

   Conclusie

   Al met al kunnen we concluderen dat bij het kiezen van een cadeau voor een jongeman, het belangrijk is om rekening te houden met zijn interesses, de gelegenheid en de relatie tot hem. Een gepersonaliseerd cadeau dat aansluit bij zijn hobby’s of behoeften zal vaak goed ontvangen worden. Denk aan praktische geschenken zoals gadgets of ervaringen zoals concerttickets, afhankelijk van wat hem interesseert. Nou ja, je komt er vast wel uit. Veel succes met zoeken!