3 tips om fietsen in de winter leuker en comfortabeler te maken

man riding on black bicycle

Fietsen in de winter is niet iets waar iedereen op zit te wachten. Als de regen weer eens met bakken uit de lucht valt of de temperaturen onder het nulpunt dalen, moeten veel mensen er niet meer aan denken om een fietstochtje te maken. Niet als het moet en al helemaal niet voor de plezier. Als fietsliefhebber kan jij je hier vast weinig bij voorstellen. Nederlanders zijn van nature fietsers. Daarom zijn er ook genoeg mensen die zich ook in de winter gelukkig niet laten afschrikken door het weerbeeld. Dat betekent echter niet dat het altijd even comfortabel is. Gelukkig zijn er ook enkele manieren waarop je fietsen in de winter leuker én comfortabel kunt maken. Ben jij ook dol op fietsen of heb je geen enkele keus dan fietsen in de winter? Met de volgende tips draai jij hier je hand niet meer voor om. 

1. Kies voor een wind- en regendichte winterjas 

Een goede Regenjas heren is absoluut onmisbaar als je veel tijd op de fiets doorbrengt. De juiste jas is niet alleen winddicht, maar laat ook geen regen door. Zo voorkom je dat je lichaam te veel afkoelt en dat je kleding onnodig nat wordt. Laat je niet verleiden om voor een goedkopere jas te kiezen, want uiteindelijk is goedkoop bijna altijd duurkoop. Je bent onder de streep goedkoper uit als je voor een kwaliteitsjas kiest. Die gaat over het algemeen veel langer mee. 


Op zoek naar een kwalitatieve wind- en regendichte jas? Dan is Schulte Herenmode een slimme optie. Hier vind je niet alleen jassen in alle soorten en maten, maar ben je ook nog eens verzekerd van een goede kwaliteit. Hierdoor geniet je van een jas met de beste eigenschappen om jouw fietstochtjes comfortabel te maken en profiteer je van een veel langere levensduur. 

2. Dragen van thernokleding 

Het fijne van fietsen is dat je hier meestal vanzelf warmer van wordt. Door de inspanning die je lichaam levert, zal je uiteindelijk langer comfortabel blijven bij lagere temperaturen. Tegenwoordig rijden echter steeds meer mensen op een elektrische fiets. Hierdoor hoef je over het algemeen minder inspanning te leveren, waardoor je toch sneller koud wordt. Bij zeer lage temperaturen kan thermokleding helpen om minder snel af te koelen. Houd hierbij een richtlijn aan van temperaturen onder de tien graden bij een elektrische fiets en ongeveer vijf graden bij een traditionele fiets. 

3. Zorg voor warme handen 

Koude handen zijn niet alleen enorm vervelend, maar kunnen ook nog eens ontzettend pijnlijk zijn. Daarom is het verstandig om in goede handschoenen te investeren. Zo voorkom je niet alleen dat je handen te snel afkoelen, maar geniet je ook van meer comfort op de fiets. Wel is het belangrijk dat je handschoenen kiest die geschikt zijn voor het fietsen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat er een extra griplaagje op is bevestigd. Hiermee voorkom je dat je handen van het stuur glijden of dat het lastiger wordt om te remmen of te schakelen.